FLORBALOVÝ DEN V BOHUNICÍCH

Před začátkem sezóny se vždy Bohunice stávají dějištěm tradičního Memoriálu Karla Procházky, florbalového turnaje žákyň. Letos však bohužel byl tento tradiční turnaj pro starší žákyně doslova zasažen nezájmem týmů, případně ohláškami na poslední chvíli. Nakonec tedy místo turnaje proběhl pouze přátelský zápas mezi Těšany a Brnem-Bohunice. Těšanská děvčata sice střetnutí prohrála 5:2, ale šancí bylo požehnaně, minimálně na remízu. Je však třeba tento zápas hodnotit velice kladně, ukázal totiž nedostatky, na kterých je potřeba do začátku soutěže zapracovat. Děvčatům je třeba také poděkovat za jejich bojovnost při snaze zápas otočit.

Již druhým rokem je zvykem, že na tento turnaj navazuje turnaj pro mladší hráčky. Letos se se nově mohli účastnit i kluci – hrálo se tak v kategorii elévů.  Tohoto turnaje se zúčastnili kromě Těšan také domácí Brno-Bohunice a tým ze Šitbořic.

První zápas byl proti klukům a holkám ze Šitbořic. Šitbořice se hned od začátku ujaly vedení, ale našim se podařilo utkání otočit a nakonec vyhrát 4:1. Zejména díky brance Martinky Skřičkové a dokonce třem přesným zásahům Honzíka Krakoviče.

Druhý zápas proti domácím z Brna-Bohunic se podařilo zvítězit 6:0, i když nutno uznat, že bohuničtí ke gólu neměli také daleko. V tomto zápase se gólově dařilo Elišce Jochmanové, dvakrát Martince Skřičkové a dokonce tříbrankové Adélce Čermákové.

Naši tak turnaj elévů vyhráli, ale co je důležitější než všechny výsledky, a v této kategorii obzvlášť, všichni si zahráli a bavili se hrou. Nutno ještě poznamenat, že v šatně se pak odehrál mezi dětmi zápas třetí, nebyl však florbalový, ale o to, jak si rozdělit sladké odměny.

Bohunicím patří poděkování za uspořádání turnaje.

2013-10-26-memorial_st

Starší žákyně

Zleva: Svatava Čermáková, Tereza Krupicová, Jarmila Kašparcová, Martina Skřičková, Veronika Petláková, Tereza Ondráčková, Sabina Mátlová, Petra Ondráčková, Tereza Harčárová

 

 2013-10-26-memorial_ml

Mladší – společné foto s trenérkou P. Ondráčkovou

Horní řada zleva:Natálka Vymazalová,Martinka Skřičková,Eliška Jochmanová,Honzík Krakovič,Baruška Špačková
Dolní řada zleva: Adélka Čermáková, Anička Sigmundová