DO TIŠNOVA PRO BODY

Další boje florbalové ligy mužů nás zavedly do Tišnova. Před námi stály tři utkání a velice těžký úkol, protože se nám opět sešlo několik omluvenek z důvodu nemocí a ani hráči, kteří na turnaj cestovali nebyli  stoprocentně zdraví.

První, kdo na nás čekal, byla Kuřim, se kterou jsme dohrávali zápas z minulého kola. V prvních střídáních začaly oba týmy opatrně. Ale byli jsme to my, kdo otevřel skóre jako první. Zásluhu na tom měl kapitán Aleš Přibyl, kterému nahrával Martin Turek. Po té se začal hrát velice pohledný florbal. Jedna akce střídala druhou. Ve čtvrté minuté se znovu prosadil Aleš Přibyl, přihrávajícím se stal Rostislav Ondráček. Bohužel v jedenácté minutě jsme inkasovali také. Nahozený míček na branku dokázal soupeř dorazit tam kam potřeboval. Do konce třetiny scházelo deset vteřin a do samostatného útoku šel Jan Buchta, který byl faulován a rozhodčí správně nařídil trestné střílení, kterého se ujal kapitán Aleš Přibyl a proměnil ho naprosto bez chyby. Stav 3:1. Druhá třetina pokračoval ve stejném tempu jako ta první. Tentokrát jsme první inkasovali, když střelu z půlky nedokázal náš brankář zkrotit. Na ukazateli svítila třetí minuta. Dlouho se pak nic nedělo. Až koncem desáté minuty se prosadilo duo J+J, nahrávku si přepsal Jiří Bednář a gól Jiří Fiala. Nebyl ale konec. Soupeři jsme opět darovali gól do šatny. Prosadil se Aleš Přibyl a nahrával Jan Buchta. Stav 5:2. Třetí třetina už probíhala v poklidném tempu. I když koncem třetí minuty jsme inkasovali. Na tuto situaci však bleskově zareagoval Jan Buchta, který předložil zpětnou nahrávku Jiřímu Bednářovi a ten se nemýlil. Dále už to bylo jen o tom udržet a pohlídat si výsledek. Do konce třetiny se už nic podstatného nestalo a tak jsme sebrali prvnímu týmu tabulky všechny body. Konečný stav Těšany: Kuřim 6:3.

Těšany – Kuřim (3:1,2:1,1:1) 6:3
Branky a asistence Těšan:
0:36 A.Přibyl (M.Turek), 4:05 A.Přibyl (R.Ondráček), 11:50 A.Přibyl (TS), 22:41 J.Fiala (J.Bednář), 23:55 A.Přibyl (J.Buchta), 28:34 J.Bednář (J.Buchta)

Ve druhém zápase jsme se setkali s týmem z Brna – Bohunic. Tento tým byl značně oslaben, ale nesměli jsme nic podcenit. V první třetině jsme měli velice mnoho šanci. Z našich patnáctí střel na branku se ujaly jen dvě a to ve třetí minutě zásluhou Jiřího Fialy po nahrávce Václava Hrdličky a o minutu později skóroval Aleš Přibyl a přihrávku mu poslal Martin Turek. Stav 2:0. Druhá třetina přinesla ale více gólu. Ve třetí minutě se prosadil Aleš Přibyl po pohledné  souhře s Janem Buchtou. Chvilková nekoncentrovanost přinesla chybu a Buhunice ji využily. Bylo to  ale jejich jediný počin v tomto zápase. Od té doby už všechnu iniciativu převzali naši hráči. V páté minutě se prosazuje Rostislav Ondráček. Další z obránců Jiří Bednář se prosadil v šesté minutě po té, co mu přihrál Jiří Fiala. Za další minutu bylo na ukazateli o jednu cifru víc. To když se prosadil Aleš Přibyl střelou do horního růžku soupeřově brány. A nebyl konec brankostroje. Osmá minuta a byl to opět Aleš Přibyl, kdo navýšil skóre. Po téhle akci některým spoluhráčům docházela trpělivost a domlouvali svému kapitánovi, že jsou také na hřišti. Ale nic naplat. Desátá minuta a Jan Buchta střílí gól a další bod za nahrávku si připisuje Aleš Přibyl. Do konce třetiny se už nic podstatného za stavu 8:1 nestalo. Třetí třetina už nám nenabídla tolik gólu, ale i přesto se nám podařilo dát hned tři. V první minutě se konečně prosazuje Václav Hrdlička, který si gól bezesporu zasloužil.  Čtvrtá minuta a skóre se opět měnilo a znovu zásluhou Aleše Přibyla, který se prosadil už po páté a nahrávajícím byl Jan Buchta. A Jan Buchta po druhé, tentokráte v roli střelce uzavřel skóre za stavu 11:1 pro Těšany.

Těšany – Brno-Bohunice (2:0,6:1,3:0) 11:1
Branky a asistence Těšan:
3:05 J. Fiala (V.Hrdlička),  4:08 A.Přibyl (M.Turek), 15:06 A.Přibyl (J.Buchta), 17:07 R.Ondráček (A.Přibyl), 18:45 J.Bednář (J.Fiala), 19:17 A.Přibyl (J.Buchta), 20:10 A.Přibyl (J.Buchta), 22:35 J.Buchta (A.Přibyl), 25:10 V.Hrdlička (J.Fiala), 28:05 A.Přibyl (J.Buchta), 34:09 J.Buchta (M.Turek)

Posledním soupeřem nám byly Moutnice. Zápasy s tímto soupeřem, jsou vždy specifické a dalo by se říci, že je můžeme považovat za derby. Během prvních tří minut jsme dali tři góly a to jmenovitě Aleš Přibyl dva a jeden Jan Buchta. Po té však následovala odpověď Moutnic. V šesté minutě se navzdory tomu prosazuje dnes velice agilní Vašek Hrdlička. Stav po první třetině 4:1. Druhá třetina už probíhala poklidněji. I přesto góly nepřestaly padat i když jich pravda nebylo tolik. Hned ve druhé minutě se prosadilo opět duo J+J. Gól si připsal Jirka Fiala a přihrávku Jiří Bednář. Koncem třetí minuty se prosadil Martin Turek po nahrávce do přečíslení od Václava Hrdličky. V tomto momentu nám ale Moutnice doslova uštědřili gól. Nahozený a dvakrát tečovaný míček doletěl až za záda našeho brankáře. Na začátku osmé minuty pak nastala velice dramatická situace. Naši dorážku do již odkryté branky Moutnic jeden hráč soupeře nedovoleně zastavuje v brankovišti. Je tak nařízeno trestné střílení, kterého se dnes již po druhé ujal Aleš Přibyl. Bohužel tentokrát nebyl úspěšný, stejně tak ani následná přesilovka. Stav po druhé třetině 6:2. Ve třetí části už bylo dost vidět, jak pro naše hráče je tenhle turnaj vyčerpávající. To se projevilo polevením a náš brankář musel lovit míček dvakrát po sobě ze své brány. Po té nám ale soupeř daroval v půlce osmé minuty další přesilovku. Ta tentokrát byla proměněna zásluhou Martina Turka. V desáté minutě opět soupeř skóroval, naštěstí naposledy v tomto zápase. Poslední slovo tak měl Jiří Bednář, který svým gólem pečetil konečný stav 8:5 pro Těšany.

Těšany – Moutnice (4:1,2:1,2:3) 8:5
Branky a asistence Těšan:
3:24 A.Přibyl (V.Hrdlička), 3:48 A.Přibyl (J.Buchta), 3:54 J.Buchta, 5:10 V.Hrdlička (M.Turek), 13:58 J.Fiala (J.Bednář), 15:28 M.Turek (V.Hrdlička), 33:14 M.Turek (A.Přibyl), 35:58 J.Bednář (V.Hrdlička)

Sečteno podtrženo v číslech:
3 zápasy – 3 výhry – 9 bodů
nejproduktivnější hráč – Aleš Přibyl 11 gólů, 3 asistence, 25 střel
Nyní máme 16 bodů a patří nám 2 pozice.
Příště nás čeká klíčový turnaj 1. března v Dambořicích. Přijďte nás podpořit.

2014.2.1 muziTisnov

Horní řada zleva: Jan Buchta, Jiří Fiala, Rostislav Ondráček

Prostřední řada zleva: Aleš Přibyl, Václav Hrdlička, Jiří Bednář, Martin Turek

Dolní řada: Vojtěch Saifrt