JEDNOU NOHOU VE FINÁLE

Další boje ligy mužů nás vyslaly 1.3.2014 do Dambořic. Aby jsme se si již kolo před koncem zajistili postup do finále, bylo naším úkolem udolat minimálně sedm bodů ze tří zápasů.

První zápas jsme sehráli s Kuřimí, kterou jsme minulé kolo porazili. Tentokrát se nám to však nepodařilo. Ale pojďme postupně. Od začátku jsme hráli vyrovnanou partii. Měli jsme několik slibných šancí, ale všechny končili mimo bránu. První gól zápasu vstřelil v páté minutě ze standardní situace Jiří Bednář a nahrávku si připsal Rostislav Ondráček. V deváté minutě jsme bohužel inkasovali také z volného úderu, kdy před bránou se zjevil sám jeden ze soupeřů a pohotově dorazil míček do naší branky. První třetina skončila stavem 1:1. Druhá část již nebyla tak chudá na góly. Už ve druhé minutě se opět prosadilo duo Jiří Bednář a Rostislav Ondráček. Stav 2:1 se nám podařilo udržet jen minutu a půl. Po té Kuřim znovu udeřila. Za další tři minuty jsme však šli znovu do vedení zásluhou navrátilce do sestavy Honzy Komínka. Nebyla by to Kuřim, aby opět nesrovnala tempo. Za minutu bylo vyrovnáno. A bylo ještě hůře. O půl minuty později jsme inkasovali počtvrté. Bohužel to nebylo poslední slovo soupeře v této třetině. Minutu a půl před koncem jsme obdrželi ještě jednu branku. Stav po druhé třetině byl tak 3:5 v náš neprospěch. Do poslední třetiny jsme vlétl jako draci a to se vyplatilo. Minutu a půl po úvodním hvizdu se prosadil kapitán Aleš Přibyl a nahrávku mu vyslal dlouhým výhozem brankář Vojtěch Saifrt. Posléze se hrál velice svižný florbal s naší snahou o vyrovnání. Na konci šesté minuty jsme však dostali gól z protiútoku. Poslední slovo v tomto zápase jsme přeci jen měli my. Necelou minutu před koncem se prosadil podruhé v zápase v přesilovce Honza Komínek. Po tomto gólu jsme tlačili a snažili se ještě více o vyrovnání. Bohužel se nám to nepodařilo. Zápas tak skončil naší těsnou prohrou 5:6.

Těšany – Kuřim (1:1,2:4,2:1) 5:6
Branky a asistence Těšan:
5:06 J.Bednář(R.Ondráček), 13:26 J.Bednář (R.Ondráček), 18:51 J.Komínek (M.Turek), 25:32 A.Přibyl (V.Saifrt), 34:18 J.Komínek (M.Turek)

Druhý zápas jsme sehráli s týmem z Brna – Bohunic. Věděli jsme, že tento zápas musíme vyhrát. Z úvodních jedenácti střel na bránu se však míček za záda soupeřova brankáře nedostal. Stav po první třetině 0:0. Druhá třetina byla o poznání lepší. V rozmezí dvou minut se nám podařilo vstřelit tři góly. Zásluhu na tom měl Aleš Přibyl, Honza Komínek a Jiří Fiala. I když se podařilo Bohunicím vstřelit také branku, tak se ve druhé třetině neodehrálo dále nic podstatného. Stav 3:1. Třetí třetinu jsme začali velmi dobře. Ve druhé minutě Jiří Bednář uprchl po lajně a před bránu předložil Honzovi Buchtovi(mladšímu) a ten se nemýlil. O dvě minuty později se trefil Honza Buchta, ale tentokrát ten starší. Aby toho nebylo málo, za další minutu zvýšil skóre Martin Turek. Přihrávajícím se stal Jiří Fiala, který musel naskočit do první formace místo Honzy Buchty, který si zlomil hokejku. Zbývaly tři minuty do konce a další gól vsítil Honza Komínek. Gólový příděl se nezastavil ani půl minuty před koncem, kdy na bránu soupeře vystřelil Aleš Přibyl a na ukazateli se musel přidat další gól. Nekoncentrování zapříčinilo, že hned po buly jsme inkasovali. To už však nic neznamenalo a tři body z tohoto utkání jsme pohodlně sebrali.

Těšany – Brno-Bohunice (0:0,3:1,5,1) 8:2
Branky a asistence Těšan:
13:45 A.Přibyl(J.Buchta-st.), 14:46 J.Komínek(J.Buchta-st.), 15:32 J.Fiala(J.Buchta-ml.), 25:23 J.Buchta-ml.(J.Bednář), 26:50 J.Buchta-st.(M.Turek), 29:54 M.Turek(J.Fiala), 32:47 J.Komínek, 35:35 A.Přibyl(J.Komínek)

Třetí zápas proti Velkým Němčicím byl pro nás nejdůležitější, protože jsme věděli, když ho vyhrajeme, tak budeme velice blízko postupu do finále. Hlavním úkolem bylo brzo neinkasovat a nebát se. Což se dařilo, i když soupeř měl několik šancí. Na ně jsme však vždy adekvátně zareagovali. Nejlepší odpověď, a to hned gólovou,  nalezl Aleš Přibyl dvě minuty před koncem první třetiny. Bohužel každá radost trvá jen chvíli a to platilo v celém zápase, protože hned za necelých dvacet vteřin bylo srovnáno. Stav 1:1. Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu. Byli jsme to opět my, kdo udeřil jako první. Konkrétně Aleš Přibyl po nahrávce od kolegy z útoku Jana Buchty. Bohužel Němčicím stačila minuta a půl, aby znovu vyrovnali. To ale nebylo vše. Těsně před koncem třetiny se krásně trefil Martin Turek. Po druhé třetině tak na ukazateli svítil stav 3:2. Poslední část byla produktivnější na branky. Uběhla minuta a náš gólman musel bohužel lovit míček ze své sítě. Bylo srovnáno. V čase 28:43 střeleckou smůlu prolomil Rostislav Ondráček, který z jeho jediné střely na branku v zápase dal gól. Krásná produktivita. O další dvě minuty byla na naší střídačce  ještě o poznání lepší nálada, to když Jiří Fiala přidal pátou branku našeho týmu. Němčice ale brzy dokázaly odpovědět a dotáhly se na rozdíl jedné branky. Znovu se nám ale povedlo odskočit. Zásluhu na to měl Jan Buchta, který sice napodruhé, ale přeci jen zakončil do odkryté branky. Na ukazateli svítí čas 34:46 a Němčice opět korigují. I tentokrát nacházíme rychlou odpověď, po téměř identické akci se znovu prosazuje Jan Buchta. V dalším průběhu utkání jsme si již výsledek zkušeně pohlídali a tak zvládli tento pro nás důležitý zápas.

Těšany – Velké Němčice (1:1,2:1,4:3) 7:5
Branky a asistence Těšan:
10:15 A.Přibyl(J.Buchta-st.), 19:10 A.Přibyl(J.Buchta-st.), 23:22 M.Turek(A.Přibyl), 28:43 R.Ondráček(J.Bednář), 31:08 J.Fiala(M.Turek), 33:58 J.Buchta-st.(A.Přibyl), 35:05 J.Buchta-st.(A.Přibyl)

Vše se tak rozhodne na našem domácím turnaji 6.4.2014 v Dambořicích. K definitivní jistotě postupu nám stačí získat jediný bod. Přijďte nás podpořit.

2014.3.1DamboMuzi

Horní řada zleva: Rostislav Ondráček, Jan Komínek

Prostřední řada zleva: Jan Buchta, Jiří Fiala, Jiří Bednář, Aleš Přibyl

Dolní řada zleva: Vojtěch Saifrt, Jan Buchta, Martin Turek