VÍKEND DOROSTENEK

Program třetího březnového víkendu byl pro naše dorostenky velice bohatý. V neděli je čekalo představení na domácím turnaji v hale v Dambořicích.  Sraz hráček na turnaj byl ale stanoven o den dříve. Na programu totiž bylo ještě malé před turnajové soustředění, kde jsme se chtěli společně připravit na nadcházející náročný program, který nás čeká.  Zdravě motivovat a utužit partu, která je letos nově doplněná o řadu nových nebo mladších hráček. Následně pak v neděli ráno byl naplánován společný odjezd na turnaj do Dambořic.

Hned po příchodu a ubytování na Orlovně jsme se mohli pustit do teambuildingových aktivit. Jednou z nich byla hra s názvem Pevnost Boyard. Kdo tuto soutěž zná, jistě si umí představit jaké nástrahy na děvčata čekaly. Nakonec však můžeme konstatovat, že holky svoji hru perfektně zvládly, když vyzrály jak na záludné otázky, které si na ně přichystal Otec Fura, tak i na zkoušky a nástrahy Mistra Temnot a zaslouženě získaly poklad pevnosti. Není ani divu, že po dalším programu a hrách všichni usnuli již během filmového večera. Ráno pak, po vydatné snídani s překvapením, jsme se směle mohli vydat na náš turnaj vstříc dalším florbalovým zážitkům.

V prvním utkání proti Šitbořicím jsme se chtěli vyvarovat zbytečných chyb z minulého našeho střetnutí, které nás stály tři body, i když jsme byli po většinu zápasu lepším týmem. Do samotného utkání jsme vstoupili velice svěžím dojmem. Výraznějších šancí jsme se však nedočkali na žádné straně. Těch začalo přibývat až v polovině prvního poločasu. Nejprve zahrozila Tereza Harčárová v samostatném úniku, poté další nebezpečnou situaci zachránila pro šitbořické až branková konstrukce. Soupeř se však také párkrát předvedl v útoku, nebezpečné se jevily zejména jeho rychlé protiútoky. Naše brankářka Martina Skřičková ale byla vždy velice přesná, tak na ukazateli svítil stále stav 0:0. Skóre se měnilo až v samotném závěru prvního poločasu. V naší přesilové hře, nejprve nebezpečně vyzkoušela brankářku soupeře z dálky Barbora Klementová. Následně po další kombinaci místo očekávané střely, našla Petra Ondráčková křížem přes celé hřiště zcela osamocenou kapitánku Sabinu Mátlovou, pro kterou již nebyl problém zamířit přesně. V druhém poločase bylo k vidění o poznaní více pohledných akcí, a to na obou stranách hřiště. Přibývalo také i brankových příležitostí. Soupeř se tlačil do vyrovnání a nutno uznat, že některé jeho kombinace byly velmi pohledné. Další možností pro hosty byl náš přestupek proti pravidlům a následné oslabení v osmé minutě druhého poločasu. Během něho se několikrát musela předvést naše brankářka. V závěru oslabení však všem hráčkám soupeře ukázala záda Petra Ondráčková. Její úprk na branku zastavila až poslední vracející se hráčka Šitbořic. Zákrok byl podle rozhodčích vyhodnocen jako faul a pro změnu na programu byla naše přesilová hra. Během ní jsme však další branku nepřidali. Statistikové započítali pouze další nastřelenou brankovou konstrukci. Co se ale nepovedlo během přesilové hry, podařilo se o chvíli později. Na konci dvanácté minuty přidala druhou branku Sabina Mátlová a vlila tak více klidu do našich řad. V závěru zápasu se tím pak podařilo bezpečně si náskok pohlídat a zvítězit poměrem 2:0.

Těšany – Šitbořice (1:0,1:0) 2:0
Branky a asistence Těšan:
14:52 S.Mátlová(P.Ondráčková), 27:56 S.Mátlová(B.Klementová)

Do plánovaného druhého zápasu proti Dolním Bojanovicím pak naše děvčata ani nastupovat nemusela. Soupeř se na poslední chvíli z turnaje omluvil a tak bylo utkání zrušeno.

 

2014.3.16dorostenkyDambo

 

Horní řada zleva: Barbora Klementová, Sabina Mátlová

Prostřední řada zleva: Veronika Petláková, Petra Ondráčková, Aneta Praxová, Jarmila Kašparcová, Tereza Ondráčková, Tereza Harčárová

Dolní řada zleva: Denisa Jančíková, Martina Skřičková