DRAMATICKÁ PODÍVANÁ

Po velmi mírném startu ligy žen, byl pro naše děvčata v dalším kole soutěže přichystán velmi náročný program. Konkrétně se naše florbalistky měly v sobotu 31. ledna postupně střetnout s týmy z Boskovic a Uherského Brodu. Zejména vzájemná utkání s týmem z Uherského Brodu jsou vždy dramatická a mnohdy se v nich rozhoduje o celkovém umístění. Ne jinak tomu bylo i tentokráte, ale pojďme postupně.

Do prvního zápasu vlétla naše děvčata bez sebemenšího ostychu. Hned v první třetině si vypracovala dvoubrankový náskok, to když se nejdříve trefila Svatava Čermáková a posléze i, po přihrávce od Anety Praxové, Barbora Klementová. Ve druhé části hry pak třetí, uklidňující trefu přidala dnešní kapitánka Sabina Mátlová. V třetí části hry si pak těšanské děvčata svůj náskok zkušeně uhlídala. Soupeřky se do šancí příliš nedostávaly, naopak se nám podařilo přidat další dvě branky. Dvakrát se znovu dokázala prosadit Barbora Klementová. V prvním případě však musíme ocenit velmi zdařilou příhru na gól od Terezy Ondráčkové. Sečteno podtrženo. Těšany vs. Boskovice 5:0.

Branky a asistence Těšany (2:0,1:0,2:0) 5:0
1:12 S.Čermáková, 2:37 B.Klementová (A.Praxová), 18:46 S.Mátlová (T.Ondráčková), 23:10 B.Klementová (T.Ondráčková), 28:30 B.Klementová

Druhý zápas však přinesl jiné drama. Hned v úvodu se nám sice díky trefě Terezy Ondráčkové podařilo vstřelit první branku, soupeřky ale hned za necelou půl minutu přišly s vyrovnáním. V šesté minutě první třetiny se našim podařilo znovu odskočit. Agilní Petra Ondráčková doslova nabila Barboře Klementové do křídla, a ta se nemýlila. Radostněji pak bylo ještě o dvě minuty poté, kdy z téměr identické situace padla naše třetí branka. Stav po první třetině 1:3 pro těšanské. Soupeř byl tímto vývojem patrně zaskočen a kupil chyby v rozehrávce. Když jednu takovou dokázala využít v jedenácté minutě Tereza Ondráčková, bylo to rázem o tři branky. Jak další průběh ukázal, nic to však neznamenalo. Soupeřkám se totiž znenadání podařilo využít naší malé nepozornosti a nechytatelnou ranou do šibenice, se kterou mohla brankářka Tereza Harčárová pramálo co udělat, se opět dostaly do hry. Tato situace jim doslova vlila krev do žil a během dalších sedmi minut dokázaly stav dokonale vyrovnat. Tuto euforii soupeřek pak naštestí trochu schladila svoji další brankou Tereza Ondráčková. Drama ale pokračovalo. Hráčky z Brodu totiž znovu vyrovnali hned za dalších 19 vteřin. Utkání vrcholilo. Paradoxně k rozluštění tohoto střetnutí pomohlo naše oslabení, kdy v dvacáté páté minutě byla vyloučena Barbora Klementová. Nejen že se nám podařilo oslabení velmi dobře odbránit a soupeřky nepustit do výrazné šance, po skončení nerovnovážného stavu na hřišti pak naše děvčata, povzbuzeni tímto úspěchem, znovu přebrala více iniciativu a byla nebezpečnější před soupeřovou brankou. Dvě minuty před koncem zápasu sice ještě Brod od pohromy zachránila branková konstrukce. Hned ale z následující naší šance se již Tereza Ondráčková nemýlila a vrátila nám jednobrankové vedení. Po taktickém timeoutu pak naše děvčata úplný závěr zvládla bez chyby a mohla tak slavit vítězství v poměru 6:5 nad Uherským Brodem.

Branky a asistence Těšany (3:1,1:2,2:2) 6:5
1:07 T.Ondráčková (P.Ondráčková), 6:51 B.Klementová (P.Ondráčková), 8:03 B.Klementová (P.Ondráčková), 11:03 T.Ondráčková, 23:32 T.Ondráčková (S.Čermáková), 28:29 T.Ondráčková (S.Čermáková)

2015.01.31ZenyDamborice

Horní řada zleva:  Petra Ondráčková, Sabina Mátlová, Tereza Ondráčková, Svatava Čermáková

Dolní řada zleva:  Barbora Klementová, Tereza Harčárová, Aneta Praxová