SPORTOVNÍ DEN – HEJBNI KOSTROU 2

Po premiérovém loňském ročníku sportovního dne – Hejbni kostrou jsme se rozhodli na tuto akci navázat a uspořádat její druhé pokračování. Na první schůzce organizačního týmu na jaře tohoto roku, v nestřežené chvilce, kdy sršel jeden nápad za druhým, padlo téma akce „Pevnost Boyard“ a dokonce i to, že celý sportovní den bude kompletně tomuto tématu podřízen. Tehdy jsme ještě netušili, jaký bič jsme si na sebe upletli. O to však s větším elánem jsme se pustili do přípravy všeho potřebného.

Nejvíce jsme se zapotili u výroby klíčů, o kterých se nejednomu z nás snad i zdálo. Tyto přípravy pak vyvrcholily v pátek, den před samotnou akcí, kdy se sešel širší organizační tým – složený zejména z florbalistů a florbalistek. Společně jsme postavili pevnost Boyard a pobavili se u deskových her. Samozřejmě nechyběla ani tradiční noční bojovka, kdy nás všechny o kvalitě svého převleku a zapeklitosti nachystaných hádanek přesvědčil otec Fura. Ráno, po vydatné snídani a ustání deště, jsme se všichni vrhli na chystání stanovišť, výzdobu a závěrečné přípravy. Po společném obědě tak vše bylo připraveno na první zájemce.

Na děti bylo letos připraveno celkem 9 soutěžních stanovišť. Po splnění daného úkolu každý obdržel jeden klíč od pomyslné pevnosti. Po nasbírání všech klíčů čekala na soutěžící poslední, nejtěžší zkouška – návštěva u otce Fura. Co se dá dělat, tak už to v pevnosti Boyard chodí, samotné klíče k pokladu nestačí. Je třeba uhádnout i zapeklitou hádanku. Musíme ale konstatovat, že všechny děti si se vším poradily a taštičku s odměnami, chcete-li poklad, získaly. Kromě věcných cen a občerstvení zde na děti čekal poukaz na skákací dráhu, stejně tak jako to bylo loni. Navíc děti obdržely poukaz na malování na obličej. Zde bychom chtěli vyzdvihnout výtvarné umění naší „malérečky“ Lucky Turkové. Po chvíli totiž po Orlovně běhala nejedna kočička, tygřík, poník a mnoho dalších krasně namalovaných obličejů.

Oproti minulému ročníku byla nově vyhlášena i soutěž pro rodiče. Různě po areálu si pro dospěláky přichystal otec Fura různé hádanky a rébusy. Rodiče si tak nejen prošli celý areál, ale také si řádně provětrali šedou kůru mozkovou. Je třeba snahu všech soutěžících ocenit, neboť hádanky byly opravdu zapeklité, dokonce ne všechny se podařilo rozluštit.

Na závěr nám dovolte poděkovat celému organizačnímu týmu. Jsme rádi, že tolik lidí akci doslova vzalo za svou. V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat paní Renatě Přibylové a Zuzaně Turkové, které se skvěle postaraly o nasycení pořadatelů. Touto cestou bychom také chtěli poděkovat Obci Těšany za finanční podporu této akce, ze které jsme pořídili odměny pro děti.

Fotografie je možné najít na fcb stránkách Orla Těšany > zde