V SRDCI SLOVÁCKA

Na neděli 8. 3. bylo naplánováno další kolo ligy žen. Naše děvčata tentokráte čekala daleká cesta do bojiště dalších klání, turnaj se totiž odehrával na domácím hřišti Uherského Brodu.

S veselou myslí však jde vše snáze a tak i cesta rychle ubíhala. Mohli jsme se tak velmi brzy již koncentrovat k prvnímu zápasu, do kterého jsme nastoupili proti týmu ze Šitbořic. Již první minuty utkání naznačovaly, že to tentokráte bude tuhý boj. Soupeř sice silou a velkým důrazem na brankovišti dokázal vstřelit první branku, od té chvíle to byla ale těšanská děvčata, kdo postupně přebírala pomyslné otěže zápasu. Vyrovnání také na sebe nenechalo dlouho čekat. V sedmé minutě se trefila Klementová. V druhé třetině zápasu se ještě více zvýraznilo naše utočné snažení. Pozorná brankářka Šitbořic však byla důrazně proti. Když ve velmi slibné příležitosti neuspěla ani Mátlová, zrodilo se překvapení v podobě druhé branky Šitbořic. Z ojedinělého šance dokázaly naše soupeřky znovu svým důrazem dotlačit míček až za brankovou čáru. Šancí našich děvčat však bylo nepočítaně, každý tak věřil v brzké vyrovnání. O to se postarala na úvod třetí třetiny Ondráčková. Další snahy o vstřelení branky hned následovaly. Rozhodující gól ale ne a ne padnout. Když v samotném závěru před odkrytou brankou pak nedokázala na dlouhou hokejku usměrnit míček ani Klementová, zrodila se remíza 2:2.

Branky a asistence Těšan (1:1,0:1,1:0) 2:2
6:58 B.Klementová (P.Ondráčková), 24:20 P.Ondráčková (S.Čermáková)

Druhé utkání pak již tolik florbalovosti nepobralo. Naše děvčata se v něm znovu střetla s týmem z Boskovic. Kdo však čekal důraz a bojovnost, který soupeřky předváděly v minulém klání na posledním turnaji, musel být zklamán. Tým Boskovic totiž přijel s řadou nových hráček a bylo to na celkovém projevu hry znát. Bylo to také patrné i na průběžném výsledku na světelné tabuli. Když se v průběhu první třetiny postupně trefily Klementová, Ondráčková, Harčárová i Mátlová, bylo to rázem 4:0. Ve stejném duchu se nesla i třetina druhá. Klementová přidala další tři branky, jeden úspěšný pokus si zapsala Ondráčková. Tempo hry postupně opadalo, nicméně i v třetí části se našim podařilo překonat brankářku soupeře, to když se dvakrát trefila Čermáková. Vychytanou nulu v závěru utkání sice naší Harčárové holky z Boskovic přeci jen pokazily, nic to ale nezměnilo na jasné výhře Těšan nad Boskovicemi 10:1.

Branky a asistence Těšan (4:0,4:0,2:1) 10:1
0:42 B.Klementová (P.Ondráčková), 3:47 P.Ondráčková (S.Čermáková), 4:13 J.Harčárová (S.Čermáková), 5:20 S.Mátlová, 11:02 B.Klementová (T.Harčárová), 13:50 P.Ondráčková, 16:10 B.Klementová (A.Praxová), 16:50 B.Klementová (J.Harčárová), 25:00 S.Čermáková (T.Harčárová), 25:20 S.Čermáková

Podle ostatních výsledků a při pohledu na tabulku je patrné, že do celkového umístění jasně promluví již následující turanaj, který se uskuteční 28. 3. v Bučovicích. Naše děvčata by zde měla odehrát klíčové utkání proti Uherskému Brodu a týmu z Brna-Bohunic. Držme našim palce.

2015-03-08ZenyVyber2

Horní řada zleva:  Barbora Klementová, Aneta Praxová, Petra Ondráčková, Sabina Mátlová, trenér: Martin Turek

Dolní řada zleva:  Jitka Harčárová, Tereza Harčárová, Svatava Čermáková