DO POSLEDNÍHO OKAMŽIKU

Ani jsme se nenadáli a už bylo naplánováno na sobotu 8. února další kolo ligy elévů. Tentokráte jsme se s našimi nejmenšími vydali do Blanska, kde na nás v místní sportovní hale čekali soupeři z Nového Města na Moravě a Brna-Židenic.

V prvním utkání proti Novému Městu jsme se chtěli vyvarovat brzkému inkasování branky, jak tomu bylo v našem minulém střetnutí. Tento úkol se nám podařilo splnit na jedničku. Soupeř si sice vytvářel nebezpečné akce, ale díky skvěle bránícím hráčům a dobře chytající brankářce se jim nepodařilo žádnou přetavit v branku. A tak jsme to byli my, kdo první udeřil. K radosti všech našich hráčů se nechytatelnou střelou v šesté minutě prosadil Adam Čermák, pro kterého to byl dnes vůbec první ligový turnaj a hned premiérový gól. Nové Město však nezahálelo a dvě minuty poté vyrovnalo. Vedení pro naše barvy přeci jen v deváté minutě, po samostatné akci podél mantinelu, znovu zařídil Honzík Krakovič. Po první půlce byl tak stav 2:1 pro Těšany. Ještě větší radost jsme pak měli, když se na začátku druhé půlky prosadila Adélka Čermáková a zvýšila náš náskok na dvě branky. Nadšení nám však nevydrželo dlouho. Soupeř se vzchopil a během následujících šesti minut dokonale otočil čtyřmi brankami vývoj utkání. Za stavu 5:3 ale nebyl konec. Minutu před koncem naději těšanským vrátila Adélka Čermáková. Naše snaha o vyrovnání pak o to ještě více posílila. A když v samém závěru Adam Čermák vybojoval míček, přihrál Elišce Jochmanové, která okamžitě do samostatného uniku vyslala Adélku Čermákovou, každý z diváků v hale pohledem zkontroloval časomíru.  Adélka to stihla. Brankáři soupeře nedala žádnou šanci a pět vteřin před koncem vyrovnala toto dramatické utkání.

Těšany – Nové Město na Moravě (2:1,3:4) 5:5
Branky a asistence Těšan:
6:29 A.Čermák, 9:03 J.Krakovič, 10:52 A.Čermáková (M.Skřičková), 19:10 A.Čermáková (M.Skřičková), 19:55 A.Čermáková (E.Jochmanová)

Druhý zápas proti favoritovi soutěže z Brna-Židenic měl být o poznání těžší. Naši nejmenší povzbuzeni prvním utkáním si však ze silného soupeře nic nedělali. Poctivě se vraceli, bránili a dokonce párkrát nebezpečně zahrozili. Pak se přeci jen Židenicím povedlo vstřelit první branku.  O vyrovnání se však záhy postaral šikovnou akcí Honzík Krakovič. Soupeř si ale v páté minutě vzal své vedení zpět. To když se naší obraně nepodařilo rychle uklidit do bezpečí poskakující míček před naší brankou. Přesto však musíme označit první polovinu zápasu, za stavu 2:1, jako velmi vydařenou. Druhý poločas se našim už tolik nepodařil. S přibývajícími minutami, ubývajícími silami a rostoucím počtem nepřesností v naší rozehrávce nás začaly Židenice nekompromisně trestat. Do konce utkání nám soupeř přidal pět branek a jednoznačně ovládl hru. Za bojovnost a nasazení, zejména v prvním poločase, ale naši nejmenší zaslouží pochvalu.

Těšany – Brno-Židenice (1:2,0:5) 1:7
Branky a asistence Těšan:
4:38 J.Krakovič

2014.2.8elevoveBlansko

Horní řada zleva: Martin Turek, Petra Ondráčková, Eliška Jochmanová, Martin Sigmund,
Adam Čermák, Jan Krakovič, Aleš Přibyl

Dolní řada zleva: Barbora Špačková, Martina Skřičková, Adéla Čermáková