ŽUPNÍ TURNAJ STARŠÍCH ŽÁKŮ

V sobotu 8.3.2014 se v těšanské tělocvičně uskutečnil tradiční Župní florbalový turnaj starších žáků. Letos se nám sešlo 8 týmů. Přijely k nám týmy z Moutnic, Křenovic a po dvou týmech poskládaly Dolní Bojanovice, Brno-Židenice i domácí Těšany.

Po úvodním slovu pořadatelů k organizaci mohl turnaj směle začít. První zápas obstaraly Dolní Bojanovice B a Moutnice. Od začátku to byl jasný zápas pro Moutnice. V konečném součtu 0:9. Ve druhém zápase se už ukázal domácí tým složený čistě z našich děvčat dnes vedený kapitánkou Anetou Praxovou. V tomto utkání nebylo vidět moc branek, i když k nim ani z jedné strany nebylo daleko. Jediný gól zápasu dala Tereza Harčárová a byla na světě první, byť těsná, výhra pro Těšany. Ve třetím zápase se ukázal druhý domácí tým složený z kluků a doplněný dvěma děvčaty. Tento zápas byl vyrovnaný. Naši dvakrát vedli, a to po dvou trefách Davida Skřičky, ale bohužel to nestačilo a zápas skončil těsnou prohrou 2:3. Ve čtvrtém utkání proti sobě nastoupily Křenovice a Dolní Bojanovice A. Viděli jsme opět krásné akce. Bohužel oba brankáři byli proti nějaké dramatické změně skóre. Zápas tak skončil výsledkem 1:1. Na řadu přišly opět Moutnice a další kdo musel snést celkem vysokou porážku byly Židenice A. A to konkrétně 6:0. Šestý zápas obstaraly domácí holky a tým z Dolních Bojanovic A. I když náš tým do utkání vstoupil dobře, poté co první branku vstřelila Tereza Harčárová, vítězem jsme se nestali. Naše děvčata odešla ze zápasu s porážkou 2:4. Poznamenejme, že druhou branku našeho týmu přidala taktéž Tereza Harčárová. Podruhé se na hřišti ukázal také domácí tým tvořený z kluků. Soupeřem jim byl tentokrát tým z Dolních Bojanovic B. Tento zápas byl pro ně vítězný. Když se trefil dvakrát Matěj Lautrbach a jeden gól přidal David Skřička, tak konečný stav zápasu byl 3:2. Osmý zápas měly na starosti Brno-Židenice B a Křenovice. K vidění bylo hodně branek bohužel většina do sítě Brna-Židenic. Konečný stav 1:7. K poslednímu zápasu ve skupině nastoupili naší kluci a Moutnice. Tento zápas se jim bohužel moc nepovedl. Sice se naši snažili co mohli, ale do soupeřově brány spadl jen jeden gól, a to z hokejky Davida Skřičky. Do naší sítě padlo sice jen o dva góly více, ale i tak to znamenalo porážku 1:3. Poslední zápas ve skupině nyní čekal i naše holky proti jednomu s favoritů na vítěze, kterými byly Křenovice. Rozdíl byl znatelný. Konečný výsledek tomu i napovídal 0:5 v náš neprospěch. Nyní jen výsledkově ze zbylých zápasů ze základních skupin: Brno-Židenice A : Dolní Bojanovice B 1:1, Dolní Bojanovice  A : Brno-Židenice B 7:0.

Na řadě byly čtvrtfinálové vyřazovací boje. První zápas odehrály Křenovice a Dolní Bojanovice B. Od začátku to byl jasný zápas pro Křenovice, což dokazuje i skóre 7:0. Další zápas sehrály Moutnice a Brno-Židenice. Po výsledku 3:1 Moutnice pokračovaly dále, i když to moutničtí neměli tentokrát snadné. Předposlední čtvrtfinálový zápas sehráli naší kluci proti Dolním Bojanovicím A. Za Těšany se trefil Matěj Lautrbach a Jan Novotný, ale i tak to nestačilo na vítězství a naši kluci skončili před branou semifinále. Výsledek zápasu 2:4. Poslední zápas čtvrtfinále odehrály naše holky. Těm se vedlo o poznání lépe. Když jedinou branku zápasu trefila Petra Ondráčková, tak se holky mohly radovat z vítězství 1:0 nad Židenicemi A.

V prvním semifinále na sebe narazily Moutnice a Bojanovice A. Vyhrocený zápas nakonec vyhrály Moutnice výsledkem 2:1. Ve druhém semifinále nastoupily Těšany-holky a Křenovice. Za Těšany jedinou branku vstřelila Sabina Mátlová. Když ale soupeř proměnil hned čtyři svoje šance,  holky bohužel skončily před branou finále a zbylo na ně utkání o třetí místo s Dolními Bojanovicemi A. Na holkách bylo každou minutou tohoto zápasu vidět, jak jim doslova dochází baterky a tak utkání skončilo jasným výsledkem 5:0 pro soupeře z Dolních Bojanovic.
Ve finále se tak potkaly Moutnice a Křenovice. Tento zápas byl vskutku finálový, protože probíhal ve velice strhujícím tempu a byla k vidění celá řada pěkných florbalových momentů.  Lépe nakonec dopadl pro Křenovice, které ho vyhrály 1:0.

Výsledková listina turnaje :

  1. Křenovice
  2. Moutnice
  3. Dolní Bojanovice
  4. Těšany  holky
  5. Brno-Židenice A
  6. Těšany kluci
  7. Brno-Židenice B
  8. Dolní Bojanovice B

Nejlepšími střelci turnaje se stali s 10 vstřelenými brankami:

  • Martin Tvrdý (Křenovice)
  • Dominik Janoušek (Moutnice)

Nejlepším brankářem turnaje podle hodnocení trenéru byl vyhlášen:

  • Ondřej Havlíček (Brno-Židenice)

Nejlepšími hráči turnaje podle hodnocení trenéru byli oceněni:

  • Petra Ondráčková (Těšany)
  • Filip Pazderka (Dolní Bojanovice)

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem týmům a divákům, kteří vytvářeli skvělou atmosféru po celou dobu turnaje a v neposlední řadě také pořadatelům. Doufáme, že se všem turnaj líbil a příští rok se sejdeme ve stejném počtu.

2014.3.8STZaciKluci

Horní řada zleva: Jan Novotný, Aleš Přibyl, Martin Krumpolc

Dolní řada zleva: Matěj Lautrbach, Filip Krupica, David Skřička, Tereza Krupicová

2014.3.8STZaciHolky

Horní řada zleva: Aneta Praxová, Tereza Harčárová, Veronika Petláková

Dolní řada zleva: Martin Turek, Martina Skřičková, Petra Ondráčková, Sabina Mátlová