Liga žen odstartovala

V sobotu 17.10.2015 čekalo na naše děvčata první kolo nového ročníku florbalové ligy žen. Dějstvím prvního kola se ujaly Bučovice. Na naše florbalistky, které se musely obejít bez několika hráček vlivem zranění, či jiných akcí, přitom nečekaly jednoduché zápasy.
V prvním utkání se střetly s úřadujícími mistry z Brna-Bohunic. Bohunice se také hned ujaly vedení, to když se v čase 3:04 prosadila bohunická Kristýna Pospíšilová. Naše to však nijak nerozhodilo a dál bojovaly o každý metr hřiště. V druhém třetině snaha přinesla ovoce v podobě otočení vývoje zápasu. Když se dvakrát trefila Martina Skřičková a jednou Sabina Mátlová, byl stav 3:1 pro těšanské. Kritická však pro nás byla devátá minuta druhé části. Malá nekoncentrovanost byla hned rázem potrestaná bohunickým duem Demelová-Pospíšilová a stav opět vyrovnaný 3:3. Tato strhující bitva tak našla rozuzlení až v samotném závěru zápasu, kdy bohužel pro naše děvčata se znovu dokázala prosadit bohunická Pospíšilová. Když pak v slibné šanci těšanské střelkyně neuspěly, po velmi dobrém výkonu jsme se museli smířit s porážkou 4:3.

Branky a asistence Těšany:Brno-Bohunice (0:1,3:2,0:1) 3:4
12:51 M.Skřičková (S.Čermáková), 15:48 S.Mátlová (M.Skřičková), 17:21 M.Skřičková (S.Mátlová)

Druhé utkání proti Uherskému Brodu již tolik florbalové parády nepředvedlo. Hrál se spíše důrazný florbal. Některé zákroky soupeřek pak oko znalého diváka muselo konstatovat jako daleko za hranicí pravidel. První třetina tak přešla bez jediné branky. To v té druhé jich bylo více. Hned v první minutě jsme si vybrali slabší chvilku a nechali hráčky ze slovácka dvakrát skórovat. Navíc, když v páte minutě se odhodlala ke střele kapitánka soupeřek Marečková, bylo to již 3:0 v náš neprospěch. Ku obratu však záhy zavelela Mátlová, která svoji místěnou střelou k tyči vlila nových sil do žil našich hráček. Bylo to rázem vidět i na množících se šancích. K naší smůle však mnohokrát jen zazvolila branková konstrukce bez kýžené gólové radosti. Snaha o vyrovnání nebo zdramatizování výsledku, tak by se dala charakterizovat třetí třetina. Šancí sice bylo, ale postupem času i přibývající nervozity na těšanských hokejkách. Ke konci zápasu pak již také únava. Branka tak již v této části nepadla a zrodil se výsledek 1:3 pro Uherský Brod.

Branky a asistence Těšany (0:0,1:3,0:0) 1:3
15:52 S.Mátlová (A.Praxová)

První turnaj nám kromě dvou velice těžkých zápasů, ve kterých jsme sice nedokázali bodovat, ukázal, že je na čem stavět. Děvčata, i bez klíčových opor týmu, dokázala díky své bojovnosti hrát vyrovnanou partii i s těmi nejlepšími. V dobrém světle se ukázaly také nové tváře v našem týmu.

2015-10-17ZenyBucovice2

Horní řada zleva: Martina Skřičková, Eliška Čermáková, Svatava Čermáková

Dolní řada zleva: Petra Ondráčková, Tereza Harčárová, Aneta Praxová, Sabina Mátlová