ODPLATA JUNIORŮ

Na neděli 15. března bylo naplánováno další kolo ligy juniorů, tentorkáte v Adamově. Na programu přitom byla odveta proti týmu z Olešnice, kterým v minulém kole naši podlehli 11:4 a první vzájemné střetnutí s jedním z nejlepších týmů letošní sezóny Šlapanicemi. Než jsme se mohli vydat do samotných bojů, bylo třeba vyřešit některé otázky sestavy, tou nejzásadnější pak byl vynucený návrat do brankoviště staronové brankářky Barbory Klementové.

Naše nová tvář v brankovišti se rozhodně nenudila. V prvním našem utkání proti Olešnici ji hned v úvodu přiletlo několik testovacích pozdravů. Byli to ale těšanští, kdo v úvodní třetině diktovali tempo hry. Po dvou přesných zásazích Davida Skřičky a dvou trefách Sabiny Mátlové se nám první dějiství podařilo vyhrát v poměru 4:2. V druhé části hry jsme na tento dobrý výkon navázali a odskočili soupeři dokonce více. Po dvou brankách Davida Pospíšila a dalších dvou přídavcích od velmi agilní Sabiny Mátlové svítilo na světelné tabuli skóre 8:3. Síly však postupně úbývaly, což bylo patrné hlavně ve třetí části, kde měli navrch zase hráči z Olešnice, kteří k utkání disponovali širším kádrem. Tři body a odplatu za minulé vzájemné střetnutí se nám však podařilo ubránit. Těšany vs. Olešnice 8:7.

Branky a asistence Těšan (4:2,4:1,0:4) 8:7
1:00 D.Skřička (D.Pospíšil), 1:38 D.Skřička (S.Mátlová), 4:14 S.Mátlová (P.Ondráčková), 7:06 S.Mátlová (B.Klementová), 15:03 D.Pospíšil (D.Skřička), 15:24 S.Mátlová (D.Skřička), 22:27 D.Pospíšil (S.Mátlová), 23:50 S.Mátlová (D.Pospíšil)

Druhé utkání přineslo střetnutí s jedním z nejlepších týmů letošního ročníku Šlapanicím. A bylo to hned na hřišti patrné. Naši tak museli po většinu času plnit především své obranné povinnosti. Jak je běhání bez míčku fyzicky náročné by tak mohli někteří velice dobře vyprávět. V útoku se ale také příležitosti naskytly, bohužel bez kýženého gólového efektu, byť v některých situacích těšanští přiznivci již zvedali ruce nad hlavu. Stav po prvních dvou třetinách tak mluvil jasně pro Šlapanice, když na světelné tabuli svítilo 4:0. V třetí části hry pak postupem času již opravdu nebylo z čeho brát a naše snaha o jakékoliv zdramatizování utkání tak neměla pevné základy. Naopak se již ani stoprocentně nedařilo plnit naše obranné úkoly a třetí třetina skončila divokým skóre 8:3. Celkově pak utkání 12:3 v náš neprospěch.

Branky a asistence Těšan (0:4,0:0,3:8) 3:12
28:27 D.Skřička (S.Mátlová), 32:56 D.Skřička (D.Pospíšil), 34:25 D.Skřička (S.Mátlová)

Poslední kolo ligy juniorů, které proběhne 11. 4. v Ivančicích, pak našim přinese odvetu proti Šlapanicím a utkání s prvním týmem tabulky Boskovicím. Budeme společně držet palce.

2015-03-15JunioriAdamov

 Horní řada zleva: Petra Ondráčková, Aneta Praxová, Sabina Mátlová

Dolní řada zleva: Martin Strouhal, David Pospíšil, Barbora Klementová, David Skřička