TĚŠANSKÉ NADĚJE ZÁŘÍ

Florbalová sezóna nám pomalu končí, ne jinak je to i u našich nejmenších, elévů. V sobotu 14. března tak proběhlo poslední kolo dlouhodobé florbalové soutěže, které jsme se v této kategorii letos účastnili. Dějištěm posledních klání bylo tentokráte Blansko. Tento turnaj však byl z naší strany poznamenán velikou absencí řady hráčů a hráček, neboť chřipková epidemie právě vrcholila. S ne příliš početnou sestavou, zato plni odhodlání, jsme se vydali vstříc florbalovým kláním.

V prvním uktání nás čekaly Brno-Bohunice. A byl to právě soupeř, který hned v úvodu využil jednu ze svých šancí. O vyrovnání se však záhy postarala naše Eliška Jochmanová. I na další dvě branky soupeře jsme dokázali odpovědět a vyrovnat, a to zásluhou Sebastiana Bučka a Adama Čermáka. První polovina zápasu tak skončila za stavu 3:3. Na začátku druhé půle bylo ještě veseleji, to když se podruhé v utkání trefila Eliška Jochmanová. Naše radost však netrvala dlouho, soupeř stihl o necelou minutu později vyrovnat. Toto pro nás velmi dobře rozehrané utkání však nakonec šťastně nedopadlo. S přibývajícím časem a rostoucí únavou našich dětí, kterých bylo vskutku málo, soupeř utkání otočil na svoji stranu a zvítězil v poměru 10:4.

Branky a asistence Těšan (3:3,1:7) 4:10
3:04 E.Jochmanová, 4:45 S.Buček, 7:04 A.Čermák (E.Jochmanová), 10:28 E.Jochmanová

Podobný průběh měl i náš druhý zápas proti prvnímu týmu tabulky Adamovu. Soupeř brzy šel do vedení. Vyrovnání však přišlo téměř okamžitě zásluhou Adama Čermáka. Tentýž hráč se svými dalšími dvěma přesnými zásahy zasloužil na tom, že Těšany šly v čase 6:44 do vedení 3:2. Adamov však v poslední minutě první poloviny stihl vyrovnat. Velmi dobrý výkon z první části se nám však v té druhé zopakovat nepodařilo. Stejně jako v prvním utkání naše děti již postupem času zmáhala únava a Adamov celkem zkušeně toho využil a zvítězil v poměru 7:3.

Branky a asistence Těšan (3:3,0:4) 3:7
0:53 A.Čermák, 4:18 A.Čermák (S.Buček), 6:44 A.Čermák (E.Jochmanová)

Předvedený výkon a bojovnost našich dětí v obou utkáních však byla naprosto fantastická a zaslouží si pochvalu. Můžeme si jen přát, aby do dalších klání byl počet našich hráčů o poznání větší a neztráceli jsme tak dech v posledních minutách utkání.

————————————————————————————————————————————————————

S vědomím toho, že především skutečné zápasy naše děti posouvají mílovými kroky vpřed, co se týká jejich florbalových dovedností, jsme pro naše nejmenší přichystali přátelské utkání proti týmu ze Sivic, které se uskutečnilo v sobotu 28. března u nás v tělocvičně ZŠ. Potěšením pro trenérku Petru Ondráčkovou jistě bylo nadšení a počet dětí, které tentorkáte měla k utkání k dispozici. Všechny pak povzbudila velmi bouřlivá atmosféra, kterou pomohli vytvořit zejména rodiče dětí, kteří přišli podpořit své ratolesti. Samotné přátelské utkání, které bylo rozděleno na dva samostatné zápasy, pak přineslo řadu gólů a pěkných florbalových momentů. V prvním uktání sice naše děti prohrály 11:12, ale v druhém střetnutí zvítězily v poměru 7:5. O výsledek však v této kateogii nejde, za snahu a za předvedený výkon si ale všichni zaslouží pochvalu.

Pozn: Naše nejmenší čeká další přátelské utkání, tentokráte ve středu 15.4. v tělocvičně ZŠ Těšany od 16:30. Jste srdečně zváni, přijďte naše nejmenší florbalové naděje podpořit.

2015-03-28ElevoveTesany

Horní řada zleva: Barbora Špačková, Eliška Jochmanová, Sebastian Buček, Vojtěch Čermák, Jan Krakovič, Jan Zářecký, Adam Čermák, trénérka: Petra Ondráčková

Dolní řada: Martin Sigmund