PRO ZAČÁTEK 3 BODY

Ani jsme se nenadáli a máme tady začátek florbalové sezóny. Letos jsme se zapojili již pošesté do Orelské florbalové ligy v kategorii mužů. Mezi muži jsme zaznamenali větší proměnu, kdy se k nám připojili jak naši mladší odchovanci, tak i noví hráči. Pojďme se tedy podívat jak se nám vedlo na prvním turnaji v Hodoníně.

První zápas nabídl derby s Moutnicemi. Tyto zápasy jsou pro některé hřáče velkou motivací. Na první branku jsme si však museli počkat až do šesté minuty, kdy skákavý míček vstřelil do branky nováček v týmu Marek Dostál. Lépe se uvést ani nemohl. Avšak poté se hra vyrovnala a Moutnice si vypracovali také pár šancí. Jednu z nich zastavil nedovoleným způsobem kapitán Aleš Přibyl a byl vyloučen na dvě minuty. V oslabení jsme si však vypracovali dvě velké šance, ale ani jedna neskončila brankou. Co se Moutnicím nepovedlo v přesilovce, to se povedlo poté co do hry naskočil Aleš Přibyl. Nám se však podařilo ještě do konce třetiny strhnout vedení na naší stranu, a to když další nováček Denis Jakubec z půlky vystřelil na branku. Stav po první třetině 2:1. Do druhé třetiny to byly trochu jiné Moutnice, více napadaly a podařilo se jim v patnácté minutě dát také branku. Na tuto akci jsme zareagovali v osmnácté minutě, kdy se prosadil Martin Turek. Bohužel do konce třetiny jsme inkasovali ještě dvě branky. Stav po druhé třetině 3:4. Třetí třetina byla opět v naší režii. Když Barbora Klementová nastřelila tyčku a neprosadil se ani Aleš Přibyl, začal úřadovat Honza Přibyl, který střelou do horního růžku nedal brankáři šanci. Minutu a půl před koncem jsme ještě navýšili skóre, když se prosadil opět Honza Přibyl. Zápas skončil 5:4 a my jsme si tak mohli připsat první tři body.

Těšany – Moutnice 5:4(2:1,1:3,2:0) :
5:26 M.Dostál, 11:45 D.Jakubec, 17:25 M.Turek (J.Přibyl), 29:54 J.Přibyl (A.Přibyl), 34:19 J.Přibyl (A.Turek)

Druhé utkání s Dolními Bojanovicemi již pro nás nebylo tak bodově vydařené, spíše nám ukázalo naše slabiny, na kterých bychom měli zapracovat. Zejména nám dělalo problém bránění v předbrankovém prostoru. Místy vázla i komunikace mezi hráči. Tyto mnohdy maličkosti a nedorazy tak toto povětšinou vyrovnané utkání, kdy jsme i my měli řadu šancí, přisoudili vítězství Dolním Bojanovicím v poměru 4:6.

Tešany – Dolní Bojanovice 4:6(0:2,2:3,2:1):
15:42 M.Turek (B.Klementová), 21:54 J.Přibyl (D.Jakubec), 25:32 D.Jakubec (A.Přibyl), 30:55 J.Přibyl (D.Jakubec)

Nyní jsme na čtvrté pozici divize Jih. V příštím turnaji který hrajeme 4.12.2016 v Dambořicích se utkáme s lídrem tabulky Sokolem Hodonín a DDM Pretorians Ždánice.

IMG_20161023_161451
Horní řada: Denis Jakubec, Aleš Přibyl, Jan Přibyl, Adam Turek
Dolní řada: Marek Dostál, Mouhamadou Kone, Barbora Klementová, Martin Turek