POLOVINA ZA NÁMI

Starší žáci se po odehrání posledních dvou turnajů dostali za polovinu své soutěže – Orelské florbalové ligy. Nejprve jsme se těsně před Vánocemi vydali do Dolních Bojanovic, kde jsme se postupně střetli s týmy Dolnich Bojanovic U14 a Šlapanic. Do prvního zápasu proti domácím naši vstoupili velmi dobře, již od začátku vedli o dvě branky. Soupeř však také několikrát zahrozil a po naší chybě v jednácté minutě dokázal snížit na rozdíl jediného gólu. Před koncem první poloviny se však našim podařilo vstřelit další dvě branky a pohodlně tak navýšit své vedení. V druhé polovině se již tolik střelecky nedařilo, i když šancí bylo na obou stranách nepočítaně. Podařilo se proměnit pouze po jedné akci na každé polovině hřiště. Zápas tak skončil našim vítězstvím 5:2.


Branky a asistence Těšan: (4:1,1:1) 5:2
4:28 S.Buček (E.Jochmanová), 9:00 S.Buček (F.Dosoudil), 
12:48 S.Buček (E.Jochmanová), 14:42 S.Buček (F.Dosoudil), 
19:02 P.Burianová (S.Buček)

 

Jak jsme do prvního utkání vstoupili dobře, tak začátek druhého utkání proti Šlapanicím se našim vůbec nepodařil. Již po jedenácti vteřinách šel soupeř, po naší chybě, do vedení. Sice se podařilo ve třetí minutě vyrovnat, ale před koncem první poloviny šel soupeř opět do vedení. Naši do druhé poloviny vstoupil však velmi bojovně a odměnou jim tak jistě bylo vyrovnání již po minutě hry. Snaha a bojovnost našich pokračovala i nadále, nicméně v koncovce jsme se neskutečně trápili. S přibývajícím časem se toto trápení přeneslo do veliké nervozity a z ní plynoucí kupení chyb. Toho Šlapanice dokázaly beze zbytku využit a čtyřmi brankami v závěru utkání převážit toto vyrovnané střetnutí do jednoznačného výsledku 2:6.


Branky a asistence Těšan: (1:2,1:4) 2:6
2:12 S.Buček (P.Burianová), 15:53 P.Burianová (M.Skřičová)
 

Další turnaj na konci ledna byl pro nás příjemnější. Cestovali jsme totiž pouze do Dambořic, které jsou pro naše starší kategorie domácí halou a co uvítali zejména naši florbalisté, odjezd byl stanoven na pozdější dobu. První utkání přitom bylo odvetou z předchozího turnaje, střetli jsme se opět s týmem Dolnich Bojanovic U14. Tentokráte to bylo o poznání dramatičtější utkání. Bojanovice totiž přijeli novým mikrobusem s velkým počtem hráčů a hráček a s odhodláním uspět v této odvetě. První úspěch však patřil našim. Dlouho jsme se ale z vedoucího gólu neradovali, již po půl minutě bylo vyrovnáno. To stejné se zopakovalo i v minutě sedmé. Nejprve jsme šli do dalšího vedení, Bojanovice za krátkou chvíli dokázaly odpovědět. První polovina tak skončila za stavu 2:2. V druhé části se tento scénář opakoval. Jediný rozdíl byl v tom, že nejprve šel vždy do vedení soupeř, my dotahovali. V jednadvacáté minutě tak na ukazateli svítil stav 4:4. Toto utkání tak dospělo k velice dramatické koncovce. A ta byla. Půl minuty před koncem rozhodla Martina Skřičková o našem vítězství tohoto velmi divácky atraktivního zápasu.

 

Branky a asistence Těšan: (2:2,3:2) 5:4
5:22 F.Dosoudil (J.Nožková), 6:42 S.Buček, 19:41 F.Dosoudil, 20:37 S.Buček, 
29:26 M.Skřičková
 

 

Druhé utkání proti týmu z Dubňan bylo však zcela z jiného těsta. Soupeř, musíme sportovně uznat, byl florbalovější. My jsme však vše doháněli svoji nesmírnou snahou a bojovností. Tato bojovnost se vyplatila hned v osmé minutě, kdy jsme po zásahu Elišky Jochmanové šli do vedení. Závěr třetiny však patřil soupeři, nejprve v čase 12:55 vyrovnal, aby 18 vteřin před první sirénou dostal svůj tým do jednobrankového vedení. Druhá polovina zápasu se tak nesla naší snahou vyrovnat tento pro nás nepříznivý výsledek. Šance se přelévaly z jedné strany na druhou, branka z žádné ale nepadla, a to i přes to, že každý z týmů měl dokonce výhodu přesilovky. Do koncovky jsme tak vstupovali stále o jednu branku chudší. Autoři tohoto dramatu ale i tentorkáte nezapomněli na dramatickou zápletku a rozuzlení. To obstaral vyrovnáním Sebastian Buček 45 vteřin před závěrečnou sirénou. Zrodila se tak remíza 2:2 a spravedlivá dělba bodů.

 

Branky a asistence Těšan: (1:2,1:0) 2:2
7:45 E.Jochmanová (P.Burianová), 29:15 S.Buček
 

Další turnaj budou naši florbalisté a florbalistky hrát již 17. února ve Slavkově u Brna, jste srdečně zváni.

 

Horní řada zleva: Martin Turek, Petra Burianová, Sebastian Buček, Martina Skřičková, Adéla Čermáková, Filip Dosoudil

Dolní řada zleva: Eliška Jochmanová, Mouhamadou Kone, Květoslava Rossi, Julianna Nožková