DALEKÁ CESTA JUNIORŮ

V sobotu 18.1. na naše juniory čekalo další kolo florbalové ligy. Tentokráte ale hodně netradiční, protože turnaj se pořádal až daleko v srdci Vysočiny v hale v Dolní Cerekvi. Jak už to tak letos bývá v této kategorii, nevyhnuli se nám ani v tomto případě menší problémy se sestavou. Za časného sobotního rána jsme však byli připraveni vyrazit.

Po dlouhé cestě na nás v prvním utkání čekal tým z Olešnice. Jakoby jsme se však ještě zapomněli někde na cestě. Během první poloviny zápasu, než jsme se stihli rozkoukat, jsme prohrávali 7:0. Po reakci a oddechovém času těšanské střídačky však hra výrazně ožila, začalo se běhat a konečně to vypadalo, že jsme nepřijeli jen na výlet. Našich šancí přibývalo a některé se podařilo i proměnit.  Nutno však říci, že na seznam zahozeních příležitostí, zejména v situaci sám na brankáře, by těšanští útočníci potřebovali hodně silný notýsek.  Zvrátit zápas se tak nepodařilo a utkání skončilo nakonec za stavu 11:3.

S menšími změnami v sestavě jsme nastoupili do druhého utkání proti, zde na Vysočině domácímu Batelovu. Hráči na rozdíl od prvního utkání přistoupili do zápasu zodpovědněji a beze zbytku plnili taktické pokyny. V útoku se však až tak nedařilo a i z vyložených šancí se mnohdy nepodařilo dát branku. Po prvních dvou třetinách (1:2 a 1:2) se tak rodilo dramatické utkání. Do třetí části jsme proto vstupovali s odhodláním stav 4:2 v náš neprospěch zvrátit. Což se hned záhy podařilo, na rozdíl jediné branky snižoval Patrik Čermák.  Takto brzké snížení však bylo možná na škodu. Hráči jakoby okamžitě zapomněli na své obranné povinnosti a veškeré taktické pokyny a hnali se bezhlavě do útoku s vidinou vyrovnání. Soupeř toho však dokázal beze zbytku zkušeně využít a v posledních minutách nám uštědřil, řečeno v boxerské terminologii, KO.  Z nadějného stavu 4:3 to bylo rázem 10:4 a jednoznačné vítězství domácích.

Pro nás pak z turnaje plyne jasné ponaučení, je třeba hrát od první až do poslední minuty a nezapomínat na své povinnosti v týmu.